Bij allerlei soorten bouwprojecten moet meestal ook werk aan het elektriciteitsnetwerk worden verricht. Het aanleggen van nieuwe groepen in de groepenkast, verplaatsen van lichtaansluitingen, het bedraden van audiosystemen of het installeren van huishoudelijke apparaten. Voor alle elektrische klussen, groot en klein, kan de hulp van een elektricien nodig zijn. Voor de meeste werkzaamheden in de meterkast is het zelfs verplicht om dit aan een erkende installateur over te laten. Veel mensen denken dat zoveel mogelijk zelf doen de enige manier is om op dit soort klussen te besparen. Dit is echter niet waar. Er zijn namelijk manieren waarop het mogelijk is om geld te besparen op het inhuren van een elektricien. Met de volgende tips kan je voor iedere klus een professionele elektricien inhuren zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt.

Kies voor een lokale elektricien

Bovenop het normale tarief voor een elektricien wordt vaak ook een reiskostenvergoeding berekend. Door voor een lokale elektricien te kiezen kan je zodoende op deze kosten besparen. Omdat de vakman uit de buurt komt hoeft deze minder ver te reizen en worden hiervoor dus ook minder kosten in rekening gebracht. Een extra voordeel is dat de elektricien in geval van problemen ook snel aanwezig kan zijn.

Vergelijk uurtarieven

Elektriciens hanteren meestal een uurtarief voor de diensten die zij leveren. Door de uurtarieven van een aantal loodgieters met elkaar te vergelijken kan je flink wat geld besparen. Ook als de elektricien een totaalprijs voorstelt voor een project vraag hem of haar dan om de prijs op te breken in de verschillende kosten zoals materiaal- en arbeidskosten.

Zorg dat tijd goed besteed wordt

Wanneer een elektricien met spoed nodig is zal hij of zij een hogere prijs rekenen dan wanneer de afspraak van tevoren wordt ingepland. Als het mogelijk is om een klus uit te stellen doe dit dan. Nog beter zou zijn wanneer je meerdere klussen in één keer kunt combineren. Op die manier kan je over een betere prijs onderhandelen met de elektricien.

Verlies kwaliteit niet uit het oog

De taken die aan een elektricien overgelaten worden kunnen potentieel gevaarlijk zijn wanneer deze niet correct uitgevoerd worden. Het is daarom niet slim om deze klussen aan een onervaren persoon over te laten omdat deze een lager uurtarief hanteert. Probeer een elektricien te vinden die genoeg ervaring heeft en ook een eerlijke uurtarief hanteert. De kwaliteit van het afgeleverde werk mag zeker niet uit het oog verloren worden.