bouw personeelIn dit artikel bespreken we werving en selectie in de bouw, een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Zeker voor nieuwe projecten en tijdelijke projecten, is het belangrijk om op korte termijn flexibel personeel te kunnen vinden. In de markt van tegenwoordig is het zaak om snel en gericht te kunnen handelen.


Hoe vind je personeel?

Het vinden van goed personeel is lastig in de meeste bedrijfstakken en dat is ook het geval in de bouw. Er zijn verschillende opties om aan nieuw personeel te komen, variërend van het plaatsen van advertenties tot het gebruik maken van een detacheringsbureau, en van het inschakelen van het UWV tot het gebruiken van van een werving- en selectiebureau.

Het eerste dat van belang is, is of je iemand voor vast of juist tijdelijk aan wilt nemen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Voor tijdelijke projecten is het vaak beter om tijdelijk personeel aan te nemen, je kunt op die manier heel flexibel te werk gaan. Een nadeel is natuurlijk dat je die mensen wel moet inwerken, dus voor langlopende opdrachten kan het prettiger zijn om juist mensen langdurig in te huren.

Tip: Werving en Selectie voor de Bouw | Centerpoint


Welke manier past bij mijn bedrijf?

Als je kiest voor het plaatsen van een advertentie dan houdt dat in dat je alles zelf moet doen. Je moet dus een eerste selectie maken, sollicitatiegesprekken voeren enzovoort. Het voordeel is dan wel dat je precies weet wie je aanneemt.

Een andere optie is om iemand van een uitzendbureau in te huren. Op die manier kun je heel snel aan personeel komen en dat personeel is vaak flexibel. Een nadeel is dat uitzendkrachten ook zo weer weg kunnen zijn als het werk ze niet bevalt, of als ze een beter aanbod krijgen. Daarnaast ben je afhankelijk van het bestand van het uitzendbureau, al kun je natuurlijk meerdere uitzendbureaus inschakelen.

Uitgelicht: Actuele vacatures in de bouw

Een werving- en selectiebureau is voor de wereld van de bouw vaak een goede oplossing. Ze hebben  als grote voordeel dat ze je al het werk uit handen nemen. Ze selecteren, beoordelen en kennen de mensen uit hun bestand vaak goed. Ze weten dus welke mensen bij jouw bedrijf zouden moeten passen. Dit bespaart je heel veel tijd en dus ook geld.

Nog een andere mogelijkheid is detachering, waarbij je in wezen personeel leent. Dit is een goede optie als het gaat om een langlopend project. Technisch gezien is het detacheringsbureau dan de werkgever van wie jij personeel leent. Dit scheelt je als ondernemer heel veel werk, maar de kosten zijn uiteraard wel hoger.


Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende mogelijkheden om aan geschikt personeel te komen. Het is een kwestie van hoeveel tijd en geld je er in wilt of kunt steken. Hoe dan ook, er is voor iedereen een goede manier.