gaaswandenNatuurlijk wil je je producten en machines veilig opbergen en afschermen. Er zijn hiervoor verschillende soorten wanden en afscheidingen mogelijk, waaronder een gaaswand. Maar wat is een gaaswand eigenlijk? Waar zijn ze voor? Welke mogelijkheden zijn er om deze wanden te plaatsen? Hieronder lees je meer over gaaswanden.

De gaaswand

Een gaaswand is een hek dat er geschikt is om in een magazijn of opslagplaats te plaatsen. Een gaaswand schermt ruimtes af, wat de veiligheid weer ten goede komt. Wanneer je een gaaswand wil laten installeren let er dan op dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen, zo weet je zeker dat je een goed product installeert.

Waarom een gaaswand?

Gaaswanden zijn er om de veiligheid in bijvoorbeeld een magazijn te vergroten. Door een gaaswand te installeren bescherm je de werknemers, leveranciers en anderen die in het magazijn rondlopen. Een gaaswand zorgt er namelijk voor dat er geen producten naar beneden kunnen vallen. Dit beschermt mensen in het magazijn.

Een andere optie is een afsluitbare ruimte van gaaswand. In deze ruimte kan je kostbare machines plaatsen. Op deze manier kan je ze beschermen tegen diefstal en bovendien blijven de machines in goede conditie.

Tot slot kan je een gaaswand ook inzetten om ruimtes van elkaar af te scheiden. Gaaswerk wordt weleens om trappenhuizen bij flats geplaatst, om zo het trappenhuis niet voor iedereen toegankelijk te maken.

 

Voordelen van gaaswand

Een van de voordelen van gaaswand is dat het makkelijk te installeren is. Indien nodig is de wand ook weer snel gedemonteerd.

Gaaswand is vrij gemakkelijk op maat te maken. Het is mogelijk om bijvoorbeeld één of meerdere deuren in de wand te laten zetten. Ook kan er een slot geïnstalleerd worden op deze deuren om de kostbare machines goed te beschermen.

De wanden kunnen in meerdere kleuren worden besteld en de dikte van de draad kan je bij sommige bedrijven ook zelf bepalen.

Verder zijn gaaswanden vaak onderhoudsarm of zelfs onderhoudsvrij, er blijft geen stof op liggen. Wel laten de wanden licht door, je hoeft dus niet te investeren in extra verlichting.

 

Kwaliteit

Wanneer je voor een gaaswand gaat, wil je uiteraard dat deze veilig en kwalitatief goed is. Zoek daarom een bedrijf dat zich houdt aan de veiligheidsnormen. Het is verstandig om niet zelf aan de slag te gaan, maar het bedrijf de wanden te laten plaatsen.