kozijnenJe bent van plan om je huidige kozijnen te vervangen voor een nieuw exemplaar. Al snel neig je ernaar om de huidige kozijnen te vervangen voor een gelijkwaardig exemplaar. Als je op dit moment een houten kozijn hebt dan wil je er weer een nieuw houten kozijn voor terug hebben. Toch kan het de moeite waard zijn om te overwegen om nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen. De afgelopen twintig jaar hebben kunststof kozijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het zijn lang niet meer de plastic kozijnen die niemand wil hebben. Kunststof is echt een pluspunt voor je woning geworden. Het is zeker de moeite waard om voor jezelf op een rijtje te zetten waarom kunststof misschien niet eens zo’n gek idee is.

Het prijskaartje aan kunststof kozijnen

Een reden om kunststof te overwegen is het prijskaartje dat eraan hangt. De prijs die je kwijt bent voor een raam vervangen is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld welk bedrijf het gaat monteren, hoe groot het raam is, welk soort kunststof je kiest en welke extra opties je wilt? Een kunststof kozijn met houtnerf is over het algemeen bijvoorbeeld iets duurder dan een kozijn zonder houtnerf. Dit soort zaken kunnen allemaal meespelen. Gemiddeld moet je denken aan € 900 tot € 1350 per raam. Als je kiest voor hout dan zijn de vanaf prijzen vanaf € 1000. Bij aluminium moet je zelfs denken aan € 1.500. Qua prijskaartje zijn kunststof kozijnen de voordeligste optie. Ongeveer de helft van de kosten zit hem in het materiaal. De andere helft wordt gerekend voor het plaatsen van de kozijnen. Als je drie ramen tegelijk vervangt ben je vaak goedkoper uit dan één raam.

Kunststof kozijnen hebben bijna geen onderhoud

Eén van de voordelen is dat kunststof kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Het enige wat je hoeft te doen is een vochtig doekje over de kozijnen heen halen. Dit hoeft slechts eenmaal per jaar voor een langere levensduur. Je kan dit eventueel combineren met het zemen van de ramen.

Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde

Het grootste voordeel is dat je kunststof kozijnen vanzelf weer kan terugverdienen. Kunststof zelf isoleert eigenlijk helemaal niet. Voor het verhogen van de isolatiewaarde hebben de makers speciale kamers met stilstaande lucht in de kozijnen aangebracht. Deze stilstaande lucht zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Er is niet één kamer aangebracht, maar gerust vijf kamers zodat de kozijnen uitstekend geïsoleerd zijn. Daar komt nog eens bij dat kunststof kozijnen standaard voorzien worden van isolatieglas.

Kunststof kozijnen vergelijken met alternatieven

Als je kunststof kozijnen vergelijkt met alternatieven dan is de keuze al snel duidelijk. Het is een milieuvriendelijk materiaal. Er worden bijvoorbeeld geen bomen voor gekapt en de kozijnen gaan levenslang mee. Daarnaast zijn ze voordeliger dan alternatieven. Dankzij de uitstekende isolatiewaarde verdien je de kozijnen vanzelf terug. Reden genoeg om niet langer te wachten en vandaag nog een offerte aan te vragen voor nieuwe kunststof kozijnen.