isolatie(HR++) Dubbel glas en goede kozijnen is voor een woning erg belangrijk voor een goede isolatie. Sterker nog, zonder goed isolerend glas en de juiste kozijnen is het niet mogelijk om een woning goed te isoleren. Dit komt doordat de buitenschil het belangrijkste is voor de binnenisolatie. Een gemiddelde woning bestaat (aan de buitenkant) voor 20m2 uit glas. Dit glas zit uiteraard in een kozijn. Dubbel glas heeft dan ook niet de goede isolerende werking als het kozijn niet van goede kwaliteit is.

Om een goede afweging te maken of het voor u interessant is om nieuw glas en eventueel nieuwe kozijnen aan te schaffen is het belangrijk om te weten wat u kunt besparen. Bij een gemiddelde woning (20 m2) kan er in één
jaar, door over te gaan van enkel glas naar HR++ dubbel glas met hierbij goed isolerende kunststof kozijnen, zo’n €515,- per jaar bespaard worden. Dit bedrag is na 20 jaar in totaal ongeveer €17.000. Er is hier rekening gehouden met een gasprijsstijging van 5% per jaar.

Is het energielabel nu echt zo belangrijk?

Een goede isolatie van een woning is goed voor energiebesparing en een prettig wooncomfort, maar vaak zijn dit de enige aspecten waar men aan denkt. Het energielabel wordt hierbij nog weleens vergeten. Het energielabelgeeft aan in hoeverre uw woning energiezuinig is. Tegenwoordig wordt er veel waarde gehecht aan het energielabel. Het energielabel hiernaast moet worden overlegd bij een eventuele verkoop of verhuur van een woning. Dit is al sinds 1 januari 2008 verplicht! Dit energielabel is dus een punt waar goed naar wordt
gekeken als potentiële kopers geïnteresseerd zijn in uw woning. Een goed energielabel zorgt dus voor een verhoging van de waarde van een woning. Maar hoe zorgt u er nu voor dat een woning een goed energielabel krijgt?

Waar moet naar worden gekeken voor de hoogte van een energielabel?

Om een goed energielabel te krijgen is het belangrijk om te kijken naar de minpunten van de woning. Is er
al spouwmuurisolatie? Zijn er goed isolerende kunststof kozijnen? Zit hier Isolerend HR++ Glas in? Wat voor CV-Ketel is er?
Dit zijn allemaal vragen die belangrijk zijn voor een goed energielabel. Denk hier eens over na bij uw woning! Nog meer informatie over uw woning goed isoleren? Kijk eens op één van de links onder dit artikel.

Milieu

Naast de voordelen die er zijn voor U, is goed isoleren uiteraard ook goed voor het milieu. Minder energie gebruiken betekend een beter milieu.