Ben je van plan om thuis wat klussen op hoogte te gaan uitvoeren. Het is dan belangrijk om dit op een zo veilig mogelijke manier uit te kunnen voeren. Een van de meest veilige manieren is door het kopen van steiger. Er zijn echter verschillende soorten steigers waarop een klus kan worden uitgevoerd. In dit artikel nemen we de verschillende soorten steigers met je door.

Rolsteiger kopen voor buiten & binnen

Ben je van plan om vooral buiten te gaan klussen? Dan is een rolsteiger kopen een ideale oplossing om thuis gemakkelijk klussen op hoogte te kunnen uitvoeren. Het voornaamste voordeel van werken met een rolsteiger is dat de steiger gemakkelijk te verplaatsen is. Dit komt mede door de bijbehorende wielen aan de onderkant van de rolsteiger. Wanneer deze is verplaatst kunnen de wielen vervolgens weer op de rem worden gezet zodat er veilig gewerkt kan worden. Het voordeel van een rolsteiger is dat deze buiten gebruikt kan worden, maar ook binnen in zeer grote ruimtes.

Kamersteiger kopen voor binnen werkzaamheden

Een kamersteiger, de naam zegt het al, is vooral geschikt om binnen werkzaamheden op hoogte uit te kunnen voeren. Dit heeft mede te maken met de grootte van de kamersteiger. Hij is zeer gemakkelijk op te bouwen en ook weer op te bergen. Moet je snel een klein klusje binnen doen? Dan kun je gemakkelijk en snel de kamersteiger hiervoor gebruiken.

Plaatsen van een vast steiger

Het plaatsen van een vast steiger is ook een prima optie wanneer er behoorlijk wat werkzaamheden moeten gebeuren. Zo een vast steiger wordt ook niet vaak gekocht, maar voornamelijk gehuurd. Dit soort werkzaamheden worden vaak eens in de zoveel jaar gedaan. Denk hierbij aan renovaties etc. Dit soort werkzaamheden kunnen in sommige gevallen ook met rolsteigers worden opgelost.

Meer weten over steigers

Wil je meer weten over werken met steigers op hoogte? Neem dan een kijkje in een bouwblog! Of neem contact op met een expert op het gebied van steigers.