De vraag waarom steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer is eenvoudig te antwoorden. Tegenover de geringe nadelen van PVC vloeren staan heel veel significante voordelen die verklaren waarom steeds meer mensen voor een vloer van PVC kiezen.

Krasjes zijn heel eenvoudig te voorkomen

Wat vaak als grootste nadeel van PVC vloeren benoemd wordt, is de prijs. Want die ligt ten opzichte van een laminaatvloer en een vinylvloer inderdaad wat aan de hoge kant. Bedenk dan wel dat je veel langer kunt doen met een PVC vloer en dit feit heeft het prijsverschil dat er dus wel degelijk is al voor het grootste deel op. Nadelig wordt ook wel eens de krasgevoeligheid van een PVC vloer genoemd. Dit is echter prima te ondervangen door bij de ingangen een royale inloopmat te leggen en om voortaan je schoenen in huis uit te doen. Over krassen gesproken, zeker onder de stoelen en je tafels in je huis doe je viltjes om zo ook krasjes te voorkomen. Besef wel dat een PVC vloer altijd op een vlakke ondergrond gelegd moet worden. Doe je dit niet, dan zal echt elke oneffenheid zichtbaar worden en dat doet de uitstraling van je vloer bepaald geen goed.

De stofzuiger, een dweil en een neutraal reinigingsmiddel

Deze kleine nadelen, als ze dat al zijn, wegen echter geenszins op tegen de bewezen voordelen van een PVC vloer. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat een PVC vloer onderhoudsarm is? Heerlijk toch, de wetenschap dat stofzuigen en dweilen met een neutraal reinigingsmiddel al voldoende is. Bovendien beschikt een PVC vloer over een sterke slijtlaag en is slijtage dus niet snel aan de orde.

Vloer past zich snel aan de temperatuur aan

Geluidsoverlast in de vorm van de bekende loopgeluiden behoren voortaan tot het verleden, zelfs als je hakjes draagt. Dit omdat vloeren een sterk geluiddempende werking hebben. Zeker als je woonachtig bent in een appartement of tussenwoning is dit ideaal, je wilt immers zelf ook niet steeds de loopgeluiden van je buren horen. Zeker niet als je boven en onder én links en rechts van je buren hebt. Vloeren laten gemakkelijk warmte door en zijn perfect te combineren met vloerverwarming, zo is gebleken. Een vloer past zich ook altijd snel aan de temperatuur aan, ook een voordeel.

Royaal aanbod van PVC vloeren beschikbaar

Je ziet dat een vloer vaak strak tegen de muur gelegd is en dat er bij het leggen dus geen gebruik gemaakt hoeft te worden van plakplinten.  Ook een voordeel, want plakplinten doen vaak afbreuk aan je zo fraaie vloer. Vloeren zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en dus vind je altijd die vloer die perfect bij jou en je huis past. Voorheen was het aanbod aan vloeren veel beperkter en was dat voor mensen een reden om voor een vloer met een veel ruimer aanbod te kiezen. Maar ook dit argument kan van tafel nu er zoveel soorten vloeren van PVC  beschikbaar zijn.