Moet je nu wel of geen gordijnen op maat bestellen voor in je woning? Het is een vraag die veel mensen zich stellen die op zoek zijn naar nieuwe raambekleding. Dat deze vraag zo vaak wordt gesteld hoeft niet te verbazen. Gordijnen vormen immers sinds jaar en dag één van de meest populaire vormen van raambekleding. Dit gezegd hebbende is het zo dat steeds meer mensen in hun woning gebruik maken van ramen die niet over standaardafmetingen beschikken. Omwille van die reden is het vaak zo dat maatwerk gordijnen de enige oplossing zijn om ze perfect af te kunnen dekken. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Lees dan vooral snel verder!

Hoe worden gordijnen op maat vervaardigd?

Het belangrijkste verschil tussen standaard gordijnen en maatwerk exemplaren is terug te vinden in het feit dat deze laatste worden gemaakt aan de hand van de opgenomen afmetingen van de raampartijen. Je zal dus met andere woorden eerst grondig en correct moeten opmeten voordat de gordijnen gemaakt kunnen worden. Voor mensen met standaard raampartijen is dit veelal niet noodzakelijk. Voor wie beschikt over ramen met afwijkende afmetingen wordt dat een ander verhaal. Zij hebben dan ook vaak geen andere keuze dan te kiezen voor maatwerk exemplaren.

Op welke voordelen kan je rekenen?

De keuze voor gordijnen op maat zorgt ervoor dat je de beschikking krijgt over gordijnen die over de volledige lijn aan jouw vooropgestelde verwachtingen en wensen zullen weten te voldoen. Dit dus niet uitsluitend voor wat de visuele, maar ook voor wat de praktische eisen betreft. Je kiest dan ook niet alleen de kleur van je gordijnen, maar ook de stof waar gebruik van wordt gemaakt en natuurlijk ook de afmetingen. Vooral dit laatste is voor veel mensen van ongelofelijk groot belang.

We staan er vaak misschien niet voldoende bij stil, maar het is in de praktijk wel degelijk zo dat we tegenwoordig steeds vaker kiezen voor het aanschaffen van raampartijen die over afwijkende afmetingen beschikken. Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat dit er uiteraard wel voor zorgt dat standaard gordijnen doorgaans helemaal niet goed afsluiten. Dat geldt wel voor gordijnen op maat. Dit is voor de meeste mensen dan ook de belangrijkste om voor zo’n gordijnen te kiezen.

Zijn er ook mogelijke nadelen aan verbonden?

De keuze voor maatwerk gordijnen is er eigenlijk één die je kan maken zonder dat je daarbij rekening moet houden met eventuele nadelen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je natuurlijk stil moet blijven staan bij het feit dat maatwerk gordijnen zoals de naam reeds duidelijk aangeeft steeds op maat worden gemaakt van een bepaald raam. Voor mensen die met het idee spelen op binnen een bepaalde periode terug te gaan verhuizen is de keuze voor maatwerk gordijnen dan ook mogelijks niet de meest interessante. Uiteraard kan je ze ook in deze situatie wel nog altijd overwegen.

Naast bovenstaande is er nog één mogelijks nadeel verbonden aan gordijnen op maat. Veel mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van gordijnen in hun woning omdat deze er om bekend staan erg voordelig te zijn. Door te kiezen voor maatwerk gordijnen wordt dat uiteraard een compleet ander verhaal. De kosten voor dergelijke gordijnen liggen dan ook net wat hoger in vergelijking met standaard exemplaren. Dit is wel iets om de nodige aandacht aan te besteden. Voor het merendeel van de mensen is dit evenwel geen doorslaggevend nadeel, integendeel.

Bij Echtgordijn.nl heb je volop keuze in verschillende gordijnen op maat!