meubelsJe kent het wel: dat ene ongebruikte hoekje, net te klein voor een kast vanwege het schuine dak. Of de perfecte keuken die je maar niet kan vinden. Die leuke tafel die je in je hoofd had, maar die in werkelijkheid niet blijkt te bestaan. Heb je er al eens aan gedacht om meubels op maat te laten maken? Dat lijkt misschien heel ingewikkeld, maar het heeft meer voordelen dan je denkt.

Het is uniek en persoonlijk

Je kan natuurlijk een kast kopen bij een grote meubelketen, maar de kans is groot dat vrienden precies diezelfde kast in huis hebben. Wanneer je meubels op maat laat maken, zijn de meubels van jou. De kans dat iemand precies dezelfde kast heeft laten maken is vrij klein, je hebt dus een uniek meubelstuk in huis. Leuk om mee te pronken toch?

Je hebt zelf inbreng in hoe je meubel eruit komt te zien, maar je kan veel meer kiezen. Er is geen standaardversie van wat jij wil: je hebt eigen hand en kan je eigen wensen erin verwerken. Het is een heel persoonlijk stuk en wordt precies zoals jij in gedachten had.

Het past precies

Ga je verbouwen en wil je nu de keuken van je dromen? Door een keuken op maat te laten maken, weet je zeker dat er later niet wat aangepast moet worden. Ook ben je er zeker van dat de desbetreffende keuken in jouw huis past op de manier waarop jij dat wil. Tip: zoek voordat je begint met verbouwen een meubelmakerij en overleg je plannen. Vaak kunnen zij je helpen en adviseren over wat mogelijk is.

Goede kwaliteit

Zelfontworpen meubels bij de meubelmakerij worden vaak helemaal handgemaakt. Daarnaast worden er kwalitatief goede materialen gebruikt, de meubels zijn dus professioneel gemaakt en hebben goede kwaliteit. Kwalitatief goede meubels gaan vaak een stuk langer mee dan gewone meubelen.

Laat je helpen!

Wil je wel op maat gemaakte meubelen, bijvoorbeeld een kast voor onder dat nare schuine dak, maar heb je zelf geen idee hoe je dat vorm kan geven? Geen punt! Een goede meubelmaker denkt met je mee en helpt je bij het ontwerp. Ook kan deze adviseren over de mogelijkheden waar je zelf misschien nog helemaal niet bij stil had gestaan.

Voor inspiratie kan je natuurlijk altijd op internet rondstruinen naar leuke plaatjes. De meubelmaker als Peterse Interieur (website) kan aan de hand hiervan een duidelijk ontwerp maken dat past in jouw woning.