Een moestuin is een ontzettende leuke bezigheid. Wil jij ook graag koken met verse ingrediënten uit eigen tuin? Begin alleen of samen met je gezin een gezellige moestuin en profiteer uiteindelijk van lekkere groenten en kruiden die uit jullie eigen tuin komen. Wij geven je graag leuke ideeën voor je eigen moestuin.

Verschillende potjes en bakjes
Als je graag verschillende fruit-, groente- en kruidsoorten wilt kweken, dan moet je er rekening mee houden dat elke plant behoefte heeft aan eigen ruimte. Niet iedereen beschikt over een ontzettende grote tuin waar je een grote tuinkas kunt laten plaatsen. Potjes, bakjes en kisten kun je zeker prima als alternatief gebruiken in een groentetuin. Zo kun je de ontwikkelingen goed volgen en heeft elke plant de ruimte om te groeien. Zorg ervoor dat je de potjes en bakjes plaatst op een beschutte, lichte en zonnige ruimte.

Experimenteer met veredeling
Veredeling is een methode waardoor je uiteindelijk van een bepaalde plant of bloem de beste exemplaren kunt kweken. Dit doe je door planten uit een groep te selecteren die voorzien zijn van de gewenste eigenschappen. Als je doorkweekt met de beste versies dan zal je uiteindelijk een betere veredelde plant krijgen die voldoet aan alle gewenste eigenschappen. Er zijn professionele bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd. Royal van Zanten Uganda is een echte specialist op dit gebied.  Zij kunnen gezien worden als internationale kraamkamer van planten en bloemen. Als jij je hiermee bezig wilt houden is het zeker aan te raden om eens te bekijken hoe zij te werk gaan.

Ruimtebesparende oplossingen
Als je weinig ruimte hebt voor een moestuintje zijn er diverse manieren om ruimte te besparen. Een gouden tip hiervoor is dat je verticaal moet denken in plaats van horizontaal. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van diverse stapeldozen. Hier kun je ontzettend veel in kwijt.