De aankoop van de eerste 3D printer moet wel direct goed gaan. Dan is het dus wel slim om even goed op te letten op de belangrijkste punten. Dat betekent bijvoorbeeld dat je eerst goed duidelijk moet hebben waar je de printer voor gaat gebruiken. Is dat voor zakelijke doeleinden? Of is het voor priv├ęgebruik? In alle gevallen is het slim om de modellen te kiezen die hier dan het best bij passen. Daarnaast is het ook belangrijk om bijvoorbeeld naar de toekomst te kijken. Dat maakt het alleen maar beter om met de printer te kunnen werken.

Letten op de kosten
In de eerste plaats is het belangrijk om de best mogelijke 3D printer aan te schaffen. Dat betekent echter niet dat er geen oog op de kosten gehouden mag worden. Wie kiest voor een zelfbouwmodel zal bijvoorbeeld vaak wat goedkoper uit zijn. Dit komt omdat de complete printers een hogere aanschafwaarde hebben. Al is dan natuurlijk wel het verschil dat de zelfbouwprinter uit componenten bestaat en er mogelijk nog andere investeringen worden gedaan. Dit kan ook een voordeel zijn. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om het doen van upgrades aan de printer. Deze afwegingen moeten daarom allemaal gemaakt worden.

Het verbeteren van de printer
Het doen van upgrades aan een 3D printer is op zichzelf al een punt van aandacht. Bij het kopen van de printer denk je aan het gebruik op dat moment. Dit kan natuurlijk in de toekomst wel veranderen. Het is dan wel handig om een model te hebben dat hierin aangepast kan worden. Dit is met deze printers vaak gemakkelijker dan met de kant-en-klare. Alleen al om die reden kan het dus slim zijn om voor een zelfbouwmodel te gaan als eerste investering. Dit maakt de printer veel beter en gemakkelijker bruikbaar op de lange termijn.

Direct aan de slag kunnen
Natuurlijk zijn er ook juist voordelen aan de kant-en-klare 3D printer. Bijvoorbeeld het feit dat de printer direct klaar is voor gebruik. Vaak zijn deze modellen ook zeer simpel te bedienen. Alleen al om die reden is het bijvoorbeeld in de beginfase een fijn model om mee te werken. Bedenk ook dat je misschien wel hele specifieke ontwerpen wilt gaan printen. Wanneer een bepaald type printer hier het best aan voldoet, dan is het altijd goed om dan ook voor dit model te kiezen. Dit kan dan alleen maar als een voordeel gezien worden in dat opzicht.

Wilt u een houtprinter kopen? Bezoek onze website!