Wil je graag een nieuwe badkamer dan kun je twee dingen doen. De eerste is om de huidige badkamer geheel op te breken en een totaal nieuwe badkamer te installeren. Wat je ook kunt doen is de badkamer renoveren, wat een stuk goedkoper is dan een geheel nieuwe badkamer. En vaak ook nog sneller uitgevoerd, want met een paar kleine veranderingen kun je een geheel nieuwe badkamer creƫren.

Badkamer renovatie

Een badkamer renovatie is vaak een goed idee als je badkamer kleine beschadigingen vertoont. Soms gebeurt het bijvoorbeeld dat er lelijke vlekken op het plafond zijn gekomen of dat het plafond gescheurd is. En het kan ook zo zijn dat de tegels op de muren of op de vloer beschadigd zijn, wat zorgt voor een ontsierde badkamer. Met een badkamer renovatie kun je deze schade renoveren, waardoor je badkamer er weer als nieuw uit komt te zien. Een nieuw plafond of nieuwe tegels doen in dit geval al wonderen voor de uitstraling van je badkamer.

 

Badkamer verbouwen

Het kan ook zo zijn dat je toe bent aan wat grotere veranderingen in je badkamer, bijvoorbeeld als je de huidige obadkamerpzet of indeling van je badkamer een beetje zat wordt. Dit is best begrijpelijk, want eens in de zoveel tijd wil je gewoon iets nieuws. In dit geval is het een goede optie om de badkamer te verbouwen. Je kunt dan heel je badkamer opnieuw indelen. Stel dat je nu geen bad hebt, maar juist wel een bad wilt of andersom. Kies je ervoor om je badkamer te verbouwen dan is het bovenstaande mogelijk. Ook kun je met een complete verbouwing van je badkamer een geheel nieuwe badkamer maken. Dit is met een badkamer renovatie vaak toch niet mogelijk, maar met badkamer verbouwen wel.