Jaarlijks vinden er enkele honderden woningbraken plaats in Nederland en België, waarbij tal van waardevolle spullen worden onteigend. Daarbij kunnen er tijdens een inbraak gevaarlijke situaties ontstaan, doordat inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken bij een inbraak. Denk alleen al aan het geweld wat wordt gebruikt, om de deur van uw woning open te breken. Onze slotenmaker geeft u graag vijf handige tips, waarmee u de inbraakpreventie in uw woning kunt verbeteren.

Tip 1: kies voor de juiste sloten op uw deuren

Een degelijke inbraakpreventie in uw woning begint met de juiste sloten op uw ramen en deuren. Kies daarom altijd voor zogenaamde cilindersloten, die doorgaans met twee of drie punten in de deurpost verbonden zitten. Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te lastiger is het voor een inbreker om de deur open te breken.

Tip 2: laat uw sloten controleren door een slotenmaker

Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor onderdelen na verloop van tijd kunnen slijten. Daarbij kan er roestvorming ontstaan op de sloten, bijvoorbeeld in de herfst of winter als er veel vocht in de sloten terechtkomt. Laat uw sloten controleren door Brusselslotenmaker.be, om deze waar nodig tijdig te kunnen vervangen. Als u een slot te lang zou laten zitten, kan de slijtage steeds verder toenemen. Voor een inbreker wordt het zo heel eenvoudig om het slot zonder al te veel kracht open te breken.

Tip 3: zet bijzetsloten op uw ramen

Naast de juiste sloten op uw deuren, zijn raamsloten minstens net zo belangrijk. Op ramen wordt doorgaans gekozen voor zogenaamde bijzetsloten, die voorkomen als opleg- en insteeksloten. Het hangt van de dikte van uw kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) af, welk type sloten het meest geschikt is. Zeker ramen bij een plat dak of een regenpijp zijn kwetsbaar. Een slotenmaker kan u adviseren over de juiste sloten voor de ramen in uw woning.

Tip 4: kies voor anti-inbraakapparatuur

Met de juiste anti-inbraakapparatuur wordt het nog eenvoudiger om inbrekers buiten de deur te houden. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor rond ramen of in de gang, een magneetcontact op uw deuren, enzovoorts. Laat dergelijke anti-inbraakapparatuur altijd installeren door een erkende slotenmaker bij u in de buurt, omdat u dan verzekerd bent van gecertificeerde producten. U kunt anti-inbraakapparatuur ook in een bouw- of hobbywinkel kopen, maar dit zijn vaak producten zonder een certificaat.

Tip 5: vraag om advies van een slotenmaker

De eerdergenoemde tips zijn vooral actiepunten die u grotendeels zelf zou kunnen uitvoeren, althans u kunt de hulp van een slotenmaker inschakelen. Nog beter zou het zijn om een erkende slotenmaker naar de veiligheid van uw woning te laten kijken, om waar nodig advies te krijgen. Een slotenmaker weet de kwetsbare punten van uw woning te vinden, zodat er direct gekozen kan worden voor een degelijke beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan specifieke anti-inbraakapparatuur rond kwetsbare plekken, een extra slot op uw deur, enzovoorts.

Meer weten over het werk van een slotenmaker? Onze slotenmaker in Brussel vertelt u er graag meer over!