houtbouw op maatBen jij op zoek naar een houten constructie, zoals bijvoorbeeld een schuur, stal of gehele woning? Dan is het van belang dat de opdrachtgever een expert is op het gebied van vakkundige houtbewerking. Op een milieuvriendelijke wijze worden jouw wensen omgezet in werkelijkheid. Op deze website kom je alles te weten over de mogelijkheden van houtbouw op maat.

Uitstekende isolatie

Als jij kiest voor een geheel houten woning, dan ervaar je al snel dat het hout een goede isolator is. De gewenste warmte hou je vast, waardoor je een zeer energiezuinige woning krijgt. Bakstenen zijn minder goed in het vasthouden van warmte dan hout. Met een energiezuinige woning ben je niet alleen zeer goed bezig voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee, want door de goede isolatie weet je zeker dat de energierekening ook een stuk lager uitvalt. Hout is bovendien zeer goed bestemd tegen een vochtige lucht, waardoor je dus gegarandeerd geen broeierig gevoel in je woning krijgt. Daarnaast schijnt het leven in een houten woning ook gunstig te zijn voor je gezondheid.

Afgestemd op jouw wensen

Een houten woning zorgt gegarandeerd voor een zeer huiselijk, warm en gezellig gevoel, iedere keer als je de woonkamer binnentreedt. Met houtbouw op maat weet je zeker dat je de ideale woning creëert, ook wanneer je de voorkeur hebt voor een minder traditionele houten woning. Hout kan namelijk ook overkomen als een verfrissend bouwmateriaal, die juist zorgt voor een hip uiterlijk van de woning. Samen met de ontwerper bespreek je je wensen, zodat je zeker weet dat jouw ideale woning in handbereik is.

Andere wensen

Als jij niet een gehele woning van hout wil laten maken, maar een ander onderdeel, dan kun je hier ook terecht. Het houtwerk op maat geldt ook voor schuren, garages, serres, veranda’s, stallen en nog veel meer mogelijkheden. Niets is te gek, voor alle mogelijke constructies is een bijpassend ontwerp te bedenken. Voor een paardenstal gelden immers andere eisen dan voor een woning, maar dat is voor de experts geen enkel punt. Samen met jou wordt uitvoerig overlegd over hoe, bijvoorbeeld, de schuur er uiteindelijk uit moet komen te zien. Zo weet je zeker dat het resultaat niet tegen gaat vallen.

Weinig onderhoud

Houten constructies staan bekend om het weinige onderhoud dat je hebt om het hout in een goede conditie te houden. Eens in de zoveel jaar is een schuur- en lakbeurt geen overbodige luxe, maar over het algemeen heb je weinig gedoe met mankementen. Daarmee is het onderhoud ook geen grote kostenpost. Ook de houtbouw zelf is naast milieuvriendelijk ook erg vriendelijk voor de portemonnee.