Langzaam maar zeker gaan we weer richting de zomer en dat betekent dat het ’s avonds weer langer licht is. Dit wil echter niet zeggen dat inbrekers nu weer een half jaar gaan rusten. Ook in de zomer zijn zij vast en zeker actief. Om ervoor te zorgen dat insluipers niet tot uw woning binnen zullen dringen, is het van belang om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Maar wat kunt u allemaal doen om inbrekers buiten de deur te houden?

Dubbel glas

Een woning met dubbel glas is niet alleen beter geïsoleerd, maar beschermt ook nog eens beter. Zo is de dikkere glasvariant beter bestand tegen doorvallen, kogels, brand en inbraak. Een raam van enkel glas is met een kleine tik te breken en dat is bij dubbel glas niet het geval. Door het plaatsen van dikker glas maak je het inbrekers dus een stuk lastiger om je woning binnen te komen. Door te kiezen voor dubbel glas in plaats van de enkele variant, is uw woning dus een stuk veiliger.

Hang- en sluitwerk

Om ervoor te zorgen dat niet iedereen zo maar uw woning binnen kan wandelen, beschikt uw huis over hang- en sluitwerk. Hierdoor zijn deuren en ramen af te sluiten wanneer u afwezig bent. Uw woning is op verschillende manieren te beveiligen en de kwaliteit van het hang- en sluitwerk dat verkrijgbaar is, kan dan ook behoorlijk verschillen. Inbrekers zijn het liefst zo snel mogelijk binnen. Door goede beveiliging op uw ramen en deuren te hebben, maakt u het indringers behoorlijk lastig. In sommige gevallen kan de beveiling zelfs zo goed zijn, dat ze het opgeven en een ander slachtoffer zoeken.

Keurmerken

Tegenwoordig beschikken sloten over een SKG-keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Sloten worden beoordeeld met één, twee of drie sterren. Een slot met één ster is niet-zelfstandig inbraakwerend, een slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend en een slot met drie sterren is extra zwaar inbraakwerend. Bij een slot met de meeste sterren is het voor inbrekers dus heel erg lastig om binnen te komen. De inbreker komt hier zelf ook snel genoeg achter, aangezien het keurmerk altijd zichtbaar en onuitwisbaar op de buitenzijde van het hang- en sluitwerk moet staan. De slotenmaker bij u in de buurt kan u ongetwijfeld meer informatie geven.

Hulpsystemen installeren

Indien u een nieuw huis gaat bouwen en u wilt er zeker van zijn dat inbrekers bij u niet binnenkomen, doet u er goed aan om één of meerdere hulpsystemen te installeren. Indien u een alarmsysteem installeert, zullen inbrekers niet snel proberen om uw woning binnen te dringen. Het risico om gepakt te worden is in dat geval te groot. U kunt er ook voor kiezen om camera’s in en om uw woning te plaatsen. Dit schrikt over het algemeen behoorlijk af. Zorg dan ook altijd dat u een aantal camera’s in het zicht hangt. In dat gevallen zal een inbreker niet snel het risico nemen om uw woning binnen te dringen, aangezien al zijn activiteiten gefilmd worden. Op basis van deze beelden kan hij achteraf mogelijk alsnog ingerekend worden door de politie en dat risico wil hij vast en zeker niet lopen.