Het isoleren van je huis geeft je om verschillende redenen een goed gevoel. Je bespaart maandelijks geld op je verwarmingskosten, de temperatuur blijft in je huis constanter en je krijgt een goed gevoel omdat je ook meehelpt in de verduurzaming van de aarde. Letterlijk onderbelicht deel van al die isolatie is het belang van vloerisolatie.

Warme voeten met isolatie

Zelfs het best ingepakte huis kan nog zorgen voor koude voeten in de winter. Vooral woningen met een diepe kruipruimte en/of houten vloeren bieden de mogelijkheid aan toch en kilte om door de bodem aan je woning te trekken. Een goede isolatie van je vloer kan dit tegengaan. Bij veel methoden is dit mogelijk zonder je vloerbedekking volledig te hoeven verwijderen. Net als bij spouwmuur isolatie is het bij vloerisolatie namelijk vaak mogelijk om het materiaal in de vloer te injecteren.

Woning ophogen

Appartementen en huizen zonder kruipruimte hebben misschien iets minder baat bij het isoleren van de vloer dan die gebouwen waar de elementen wel makkelijk onder de vloer kunnen komen. Toch is het vooral in de eerste categorie misschien extra aantrekkelijk omdat goede vloerisolatie ook geluidsoverlast kan tegengaan. Hiervoor is het dan vaak wel nodig om een paar centimeter hoger te gaan wonen en isolatiemateriaal op de bestaande vloer aan te brengen. De manier van aanbrengen lijkt in zo’n geval het meest op het leggen van een ondervloer en het verplicht je wel je huis leeg te maken.

Rendement van isolatie

Welke manier je ook kiest of moet gebruiken, je weet bij alle vloer installaties één ding zeker. Het geld dat je eraan uitgeeft levert je meer op dan rente vangen op een spaarrekening.