villaEen prefab woning wordt de laatste jaren steeds populairder onder particulieren. Op de bouwplaats is het al steeds normaler om met dit bouwsysteem te werken. Vaak wordt er nog gedacht dat deze bouwstijl betekend dat je gewoon een standaard woning besteld. Je zou hier niet van af kunnen wijken, maar daar betaal je dan wel een vaste lage prijs voor. Dit soort vooroordelen zijn natuurlijk helemaal niet waar en je kan best een prefab woning bouwen en deze naar wens aanpassen. Het is alleen de bouwmethode zelf die prefab genoemd wordt. Dit betekend dat alles in de fabriek voor je geproduceerd is. Hierdoor heb je altijd de optimale omstandigheden en is de bouw niet afhankelijk van het weer. Het is hierdoor een stuk voordeliger om een woning te bouwen. Je kan een woning al bouwen vanaf € 146.000.

Jouw droomvilla als prefab woning bouwen

Veel mensen dromen van een eigen villa die vrijstaand is, waardoor je geen last hebt van de buren. Dit lijkt altijd een beetje onbereikbaar, maar vanaf € 300.000 heb je al een gigantische villa die je helemaal naar stijl kan inrichten. Het enige wat je nog hoeft te regelen is een mooi stuk grond waar het huis op gebouwd kan worden. Doordat alles prefab gebouwd wordt kan je soms al na drie maanden je casco woning betrekken en je villa gaan bouwen. Het is een snelle bouwmethode die het dus na lange na niet gaat halen bij de traditionele bouw.

Prefab villa naar wens indelen

Wil je boven twee grote slaapkamers of toch drie slaapkamers? Je bepaalt met een prefab huis helemaal zelf de indeling van de woning. Zo kan je de woning zo indelen dat de ruimte het voordeligste uitkomt. In overleg met de bouwer van je woning wordt de woning indeling gebouwd zoals jij het graag wilt. Zowel de ontwerptijd en de bouwtijd is relatief kort bij een prefab woning. Alles is standaard in de fabriek aanwezig en hoeft alleen nog in elkaar gezet te worden. Als alle onderdelen in elkaar staan dan is de woning klaar. Vaak duurt het in elkaar zetten van de ombouw slechts twee dagen in plaats van een paar weken. Binnen twee dagen is je woning direct wind en waterdicht. Dit is één van de grote voordelen aan prefab villa bouwen. Ondanks dat alles zo snel gaat mag je zelf nog de complete indeling bepalen.

Naar wens direct af te werken

Je kan besluiten om alleen een casco woning af te nemen en de rest van de verbouwing zelf uit te voeren. De woning is vaak binnen 15 weken al helemaal sleutel klaar. Dit betekend dat vooraf de grond bouw klaar gemaakt is, de woning geplaatst en alle belangrijke afwerkingen binnen geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan een CV installatie, isolatie en aansluitingen voor gas, water en riolering. Eventueel kan je nu direct hetzelfde bedrijf je sanitair laten plaatsen. Maar je kan er ook voor kiezen om vanaf het sleutelmoment zelf aan de slag te gaan in je nieuwe woning.

Meer informatie over het bouwen van een prefab villa vind je op https://www.prefabhousing.nl