Vandaag de dag zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor een gietvloer in huis. Waar een gietvloer vroeger vooral bekend stond als een vloer die gebruikt werd in fabrieken en magazijnen, is het een tegenwoordig een vloer die in veel woonhuizen terugkomt. Omdat een gietvloer in verschillende soorten en kleuren beschikbaar is, kun je deze vloer helemaal aanpassen op de stijl die jij in je huis wil creëren. Bovendien heeft een gietvloer ook een praktisch voordeel, het is namelijk erg onderhoudsvriendelijk en als de vloer goed onderhouden wordt gaat deze tot wel 30 jaar mee. Bijkomend voordeel is dat de gietvloer niet alleen in de huiskamer prima past, maar ook in andere delen van het huis. Denk aan de garage, de slaapkamer, maar zeker ook de badkamer.

Gietvloer waterdicht maken

Een gietvloer past prima in de badkamer omdat deze waterdicht is, en dat is natuurlijk essentieel in de badkamer. Omdat de vloer geen naden en randen heeft, kan het water nergens heen lopen. Bovendien kan een vloerenspecialist de vloer voorzien van een speciale coating, die er voor zorgt dat de vloer helemaal waterafstotend is, waarmee er dus ook geen water in de vloer kan trekken. Bij andere soorten vloeren in de badkamer, zoals een tegelvloer, bestaat de kans dat water op den duur vlekken gaat achterlaten. Dit is later erg moeilijk om nog weg te halen. Wanneer je de vloer één keer per week met water en een badkamerreiniger afdoet en dweilt, heb je er jaren plezier van en ontstaan er geen vlekken.

Aanpassen aan de stijl van je badkamer

Veel mensen hebben bij een gietvloer een beeld van een strakke, grijze vloer. Het is echter mogelijk om voor verschillende kleuren te kiezen in je gietvloer. Zo zijn allerlei zwart- en grijstinten beschikbaar in zo’n vloer, of zelfs een combinatie daarvan. Bovendien is het mogelijk om een korrel van een andere kleur in de vloer te verwerken, om een speciaal effect te creëren. Dus of je nu een badkamer in het zwart of in het wit wil hebben, er is altijd een gietvloer die hier goed bij past. Naast het praktische gemak kan dit dus ook een heel stijlvolle keuze zijn. Een echte vakman die gespecialiseerd is in het leggen van vloeren kan hier meer informatie en advies over geven, en helpen om de meest geschikte vloer uit te kiezen. Het is aan te raden om de vloer ook te laten leggen door de vakman.