Wanneer we denken aan een betere beveiliging voor ons huis dan denken de meeste mensen aan het beveiligen van de deuren. Dit is niet zo gek want hier komen we natuurlijk zelf de woning door binnen. Een inbreker maakt zich echter niet zo druk of op de plek waar hij binnenkomt een deurmat ligt om zijn voeten te vegen. Als het binnentreden door een raam makkelijker is dan door de deur dan zal een inbreker hier graag gebruik van maken. Om de beveiliging van een woning te verbeteren moeten daarom ook alle ramen van goede sloten voorzien worden en zou men ook nieuwe ramen kunnen overwegen die beter tegen inbraken beschermen.

Ramen die goed tegen inbraken beveiligen

Een raam kan op verschillende manieren tegen inbraken beveiligen. Natuurlijk is de sterkte van een ruit en het kozijn van belang. Een raam met dubbel of zelfs driedubbel glas zal daarom veiliger zijn dan enkel glas. Ook het materiaal van het kozijn is belangrijk. Zachtere materialen kunnen door een inbreker namelijk makkelijk opengebroken worden. Kunststof kozijnen beveiligen uitstekend tegen inbraken. Deze ramen zijn ook vaak al standaard voorzien van sloten met een meerpuntssluiting en kunnen in een kiepstand gezet worden. In deze stand kunnen de ramen redelijk veilig op een kier gehouden worden om de kamer te luchten terwijl je zelf niet thuis bent. Een ander voordeel van ramen met kunststof kozijnen is dat deze ook voor een energiebesparing kunnen zorgen.

Energie besparen met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn niet alleen uitermate geschikt voor een betere beveiliging tegen inbraken maar kunnen je ook helpen om energie te besparen in huis. Het kunststof materiaal zorgt namelijk voor een goede isolatie waardoor warmte beter in huis vastgehouden kan worden. Doordat de woning beter geïsoleerd is en de warmte van de verwarming beter vastgehouden wordt hoeft de centrale verwarming minder te stoken. Hierdoor gaat het gasverbruik omlaag en dit heeft een significant effect op de energierekening. Minder gas verbruiken is zodoende goed voor het milieu en je portemonnee. De kosten voor het gasverbruik bepalen namelijk voor een groot deel de energierekening.

Bron: http://slotenmakeruitamsterdam.nl