houten vloerIn de oude tijden, in het bijzonder gedurende 1625-1714 of wat bekend staat als de barokke periode in Frankrijk, wordt dit parket veelvuldig gezien in 1 van de meeste elegante paleizen en rijke huizen. Het was tijdens deze periode dat met de meest complexe patronen en effecten op parket werden geëxperimenteerd.

Desalniettemin, in de moderne tijd, heeft de houten parketvloer langzaam zijn weg gevonden naar de gewone woningen. Het is zelfs op een punt gekomen dat er nu niet enkel parket verkrijgbaar is voor woonkamer, slaapkamer en keuken, maar ook in de fitnessruimte vind je tegenwoordig een parketvloer. Dit soort vloer is gepast voor dergelijke faciliteiten, zoals een fitnessruimte, omdat het veel kan stand houden en goed berekend is tegen de constante druppels zweet op de vloer.

De Houten Parket Vloer

Een hardhouten parketvloer is eigenlijk geproduceerd van delen van tropisch hardhout dat is gesneden in vierkanten en gemaakt in geometrische patronen. Er zijn heel veel verschillende ontwerp-opties als het gaat om een massief hardhouten parketvloer. Deze opties bevat oa. het laminaat, het massief parket, bamboe, lamelparket en mozaïek. De collectie van houten vloeren zijn onder andere geproduceerd van kersenbomen, esdoorn, eik, beuk en andere soorten hout.

De voordelen

De installatie van een parket in uw appartement brengt een groot aantal voordelen met zich mee naast de esthetische status die het met zich meebrengt. De hardhouten vloeren kunnen vrij vlug worden gereinigd en is duurzamer tegen vlekken en morsen. Het heeft ook milieuvoordelen ten opzichte van bepaalde andere vloersystemen die synthetische van aard zijn en jegens het gebruik van tapijten. Parket is ook licht te onderhouden. Zodra de vloer beschadigingen vertoont, kan het worden hersteld door toepassing van licht schuren en later opnieuw lak of olie aanbrengen.

De vraag naar parketvloeren

Er is nu een grote vraag naar prefab parket. De meeste mensen zijn op zoek naar parket vervaardigd van beukenhout, dat is de meest populaire houtsoort gebruikt voor dit soort vloer en wordt doorgaans de preferentie boven de eik. Deze prefab houten parketvloeren zijn nu leverbaar met oppervlakken die worden gewaxed of met een basis olie afgewerkt. Dit komt omdat de fabrikanten beogen deze houten vloeren zo fabriceren dat ze makkelijk kunnen worden onderhouden en zo krasvrij als kan zijn. Hedendaags kiest koper doorgaans voor een houten parketvloer die wordt geleverd in lichte kleurcombinaties.

De Parket Houten Vloer van het Verleden

In het verleden werd parket gevormd uit latten die in vierkante blokken werden gevormd. Dit soort parket was nog steeds behoorlijk gevoelig voor vloeistof en gingen opzwellen of krimpen na blootstelling aan extreme humiditeit. Hedentendage wordt parket vervaardigd van multiplex of hardhout en wordt gewoonlijk toegepast met een afwerking die wordt verkregen door lamineren. Dit type vloer is al veel beter berekend tegen vocht. Dit maakt het parket zelfs geschikt om in kelders te plaatsen.

Doordat bewoners zich voortdurend bewuster worden van het milieu, geven velen het houten parket de kans om een comeback te maken. De voordelen van dit type vloeren worden nog eens versterkt door de eenvoudige doe-het-zelf-installatie.