kantoorinrichtingOnderzoeken wijzen het uit: een prettige en gezonde werkomgeving zorgt ervoor dat werknemers productiever zijn. Het optimaliseren van je kantoor is dus goed voor zowel werkgever als werknemer. In deze blog lees je meer over hoe je de inrichting van een kantoor kan optimaliseren en zo een prettige werkomgeving kan creƫren.

Zo licht mogelijk

Op het gebied van verlichting bedoelen we iets meer dan een werkende bureaulamp en een peertje aan het plafond. Veel licht in een ruimte zorgt er namelijk voor dat werknemers productiever werken.

Een ruimte met veel natuurlijke lichtinval werkt het beste. Beschik je hier niet over, zorg dan in ieder geval voor voldoende kunstmatige verlichting. Het is fijn als deze verlichting een beetje sfeervol is, geen harde tl-verlichting dus.

Ook de kleuren op de muur kun je het best zo licht mogelijk houden. Natuurlijk hoeft niet elke muur spierwit, maar lichte kleuren zorgen voor een energiek gevoel, waardoor de productiviteit optimaal blijft. Best begrijpelijk, een donkere ruimte is niet erg uitnodigend.

Een ergonomische omgeving

Inmiddels weten we allemaal hoe belangrijk een goede houding is. Dat werknemers de hele dag veilig achter de computer zitten, wil niet zeggen dat dit goed is voor hun gezondheid. Vaak heeft iemand een verkeerde houding, waardoor er klachten kunnen ontstaan. En ook al is de houding goed, wil dat niet zeggen dat de hele dag zitten goed is.

Het is daarom verstandig om te investeren in meubilair dat klachten kan voorkomen. Zorg voor ergonomische kantoormeubelen, denk hierbij aan een in hoogte verstelbaar bureau. Een draaikruk kan ervoor zorgen dat iemand meer beweegt, wat ook belangrijk is.

Organiseer de boel!

Van veel troep wordt niemand blij, zorg ervoor dat dingen zoals mappen niet in zicht liggen. Investeer in een paar grote kasten en berg alles netjes op. Natuurlijk hoeft het geen steriele ruimte te worden, maar een plantje op de hoek van een bureau is heel wat anders dan de administratie van het afgelopen halfjaar onopgeruimd laten liggen. In een opgeruimde ruimte kunnen werknemers zich beter concentreren, het ziet er netter uit en het komt ook professioneler over op klanten.

Hulp nodig?

Kom je er echt niet zelf uit? Wees niet bang om dan hulp in te schakelen. Veel meubelzaken gespecialiseerd in kantoormeubilair, geven ook advies over hoe je het best je kantoor in kan richten. Als je het liefst alles uit handen geeft, dan zijn er ook bedrijven die de inrichting helemaal van jou over kunnen nemen.