Bij een verbouwing aan huis moet ook vaak het elektriciteitsnetwerk van de woning worden aangepast. Zeker bij wat oudere woningen is het netwerk meestal niet aangepast om te voorzien in de elektriciteitsbehoeftes van de moderne tijd. Wanneer er elektrische apparaten aan dit netwerk worden toegevoegd doe je er goed aan om deze aan te laten passen door een professionele elektricien. Hierdoor heb je de beschikking over de benodigde hoeveelheid elektriciteit en zorg je er ook voor dat de situatie in huis veilig blijft. De elektricien Utrecht deelt in dit artikel enkele aandachtpunten waarmee rekening gehouden moet worden wanneer bij een verbouwing met elektriciteit gewerkt wordt.

Veiligheidsinspectie laten uitvoeren

Een verbouwing is een goed moment om ook meteen een veiligheidsinspectie te laten uitvoeren door een elektricien. Deze zal dan alle stopcontacten en elektriciteitsdraden checken of deze nog goed functioneren. Beschadigde onderdelen kunnen meteen vervangen worden tijdens de inspectie. Ook zal kijkt de elektricien Utrecht of het elektriciteitsnetwerk kan voorzien in het vermogen dat gewenst is. Wanneer het bestaande netwerk niet voldoet dan kan deze uitgebreid worden.

Elektriciteitsnetwerk moderniseren

Oude elektriciteitsnetwerken moeten ook regelmatig getoetst worden of deze nog een de moderne richtlijnen voldoen. Deze richtlijnen zijn niet voor niks opgesteld en dragen vooral bij aan een betere veiligheid. Zo zijn moderne verdeelkasten een stuk veiliger dan de oudere varianten. Door deze onderdelen van het elektriciteitsnetwerk te moderniseren kunnen woningbranden voorkomen worden. Bovendien krijgt het netwerk meer vermogen waardoor je meer elektrische apparaten van stroom kan voorzien.

Groepen in meterkast uitbreiden

Wanneer het regelmatig voorkomt dat de stroom in huis uitvalt dan kan het zijn dat een groep in de meterkast overbelast is. Deze situatie ontstaat wanneer teveel elektrische apparaten op een bepaalde groep worden aangesloten. Doordat het stroomverbruik op deze groep te hoog is zullen regelmatig de stoppen uitslaan. Dit probleem kan opgelost worden door een extra groep in de meterkast te maken. Hierdoor is de stroom gelijkmatiger verdeeld en raakt het netwerk niet overbelast.

Aardlekschakelaar installeren

Tegenwoordig moeten alle elektriciteitsnetwerken in huis van een aardlekschakelaar voorzien zijn. Bij netwerken in oudere huizen is dit echter nog niet altijd het geval. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan met alle gevolgen van dien. Mocht dit bij jouw woning bij een verbouwing aan het licht komen dan kan je het beste de elektricien Utrecht een aardlekschakelaar laten installeren. Ook kan het nodig zijn om elektriciteitsdraden te vervangen voor dikkere varianten die bestand zijn tegen meer stroom.