Veel mensen denken dat lekkages rondom hun dak voornamelijk in de herfst en winter voorkomen. Bent u er echter ook van op de hoogte, dat er in de zomer slijtage aan uw dakbedekking kan ontstaan? Juist tijdens een langere fase met warm weer kan de dakbedekking op een plat dak uitdrogen, met het ontstaan van kleine barstjes en scheurtjes tot gevolg. Om de kans hierop te verklein, is het raadzaam om uw dakbedekking regelmatig na te laten kijken door een erkende dakdekker bij u in de buurt. Zo minimaliseert u de kans op lekkages onder uw dakbedekking! Dit is belangrijk, want bij een lekkage kan een blijvende waterschade aan het houtwerk onder uw dakbedekking ontstaan.

Slijtage aan uw dakbedekking in de zomer

In de zomer kan uw dakbedekking uitdrogen, waardoor de kans op scheurtjes en barstjes in de dakbedekking groter wordt. Deze kans neemt verder toe, naarmate de dakbedekking ouder wordt. Ook wanneer u over de dakbedekking loopt in de zomer, wordt de kans op vervelende slijtageplekken groter. De barstjes en scheurtjes zorgen ervoor dat het vocht heel eenvoudig bij uw woning naar binnen kan sijpelen, wat u vaak niet direct doorheeft. Onder de dakbedekking trekt het vocht in uw houtwerk, met alle gevolgen van dien. Het kost vaak zeker enkele maanden, voordat de waterschade volledig hersteld is. Het duurt immers even voordat het vocht uit uw woning getrokken is.

Lekkages onder uw dakbedekking voorkomen

Om de kans op lekkages onder uw dakbedekking zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om de hulp van een erkende dakdekker in te schakelen. Een dakdekker kan uw dakbedekking volledig nalopen op beginnende slijtage, zodat dit tijdig hersteld kan worden. Des te sneller u de versleten dakbedekking laat herstellen, des te kleiner wordt de kans op een blijvende waterschade.

Dit geldt overigens niet alleen voor de schade die in de zomer ontstaat, maar ook voor schade die bij een storm in de herfst is ontstaan. Vaak slaan er tijdens een hevige storm takjes en steentjes tegen de dakbedekking aan, waarvan scheurtjes en gaatjes het gevolg zijn.