Kunststof dakkapelAl eens om je heen gekeken wat voor dakkapellen er gebruikt worden? De variantie is aanzienlijk en ieder heeft zijn eigen afmeting. Toch is een kunststof dakkapel vaak terug te zien. Hoe dat komt? Daar kom je natuurlijk zo achter. Want het is waar, de meeste dakkapellen die in Nederland worden geplaatst zijn van kunststof gemaakt. We leggen natuurlijk zo uit wat hiervan de reden is. Echter eerst gaan we verder in op wat een kunststof dakkapel nu precies is.

Een kunststof dakkapel

Wanneer je op zoek bent naar een kunststof dakkapel voor je woning, dan kijk je eigenlijk naar een dakkapel waarvan de kern bestaat uit hout. Gaan we echter kijken naar de buitenzijde, dan zien we een mooie afwerking van kunststof. De plaatsen die hieruit zijn opgebouwd zijn onder andere de boeidelen, het kozijn en de zijwanden. Eigen is de kunststof dakkapel dus een houten dakkapel maar heel mooi verpakt in een kunststof jasje en dat heeft één groot voordeel. Want kunststof is onderhoudsarm!

Onderhoudsarme dakkapellen

Als we kijken naar de opbouw van een houten dakkapel en een exemplaar van kunststof, zijn er niet veel verschillen te noemen. Gaan het onderhoud zal wel heel anders zijn. Want kunststof hoef je enkel schoon te maken. Dit zal waarschijnlijk niet veel tijd kosten. Dat terwijl hout om de zoveel tijd geschilderd moet worden. Het is wel duidelijk dat deze tijdsbesparing in onderhoud de voornaamste reden is om een kunststof dakkapel te kopen. Gaan we daarnaast kijken naar de prijs, dan zien we enkel een klein verschil. Een houten dakkapel kost zelfs over het algemeen een stukje meer dan de kunststof uitvoeringen.

Uitbreiden en toch geld besparen

Zijn er dan niet meer varianten op de markt? Natuurlijk zijn die te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een polyester dakkapel. Het nadeel is alleen dat deze gemiddeld 20% duurder zijn dan de kunststof variant. Ben je dus op zoek naar weinig onderhoud en een aantrekkelijke prijs, dan kies je voor een kunststof dakkapel.