schuifdeurkastenKasten zijn een belangrijk onderdeel van ons interieur. Vooral kledingkasten uitgerust met schuifdeuren, zijn erg handig. Schuifdeurkasten zorgen niet alleen voor vele opbergmogelijkheden, maar nemen ook veel minder plaats in. Schuifdeurkasten zijn dan ook erg geschikt voor kleine ruimten.

Vooral geschikt voor kleinere ruimten

Schuifdeurkasten kunnen overal geplaatst worden, maar zijn in de eerste plaats geschikt voor kamers met een eerder beperkte ruimte. Zoals hun naam al laat vermoeden, bewegen de schuifdeuren zich heen en weer in de deuropening. Op die manier nemen openstaande kastdeuren geen extra plaats in.

Schuifdeurkasten bieden vele mogelijkheden

Dergelijke schuifdeurkasten bieden vele mogelijkheden. Met schuifdeurkasten is bijvoorbeeld de realisatie van een volledige kastenwant perfect mogelijk. Op die manier benutten we de beschikbare ruimte maximaal. Schuifdeurkasten zijn op die manier dikwijls maatwerk. Naast hun vele mogelijkheden, zijn deze schuifdeurkasten ook heel wat gebruiksvriendelijker dan kasten met klassieke deuren.

Vele soorten

We hebben heel wat keuze in soorten kasten. Naast kasten met schuifdeuren, zijn ze ook beschikbaar met zogenaamde zwevende deuren, draai- en vouwdeuren. Schuifdeurkasten bieden ons vele voordelen. Het is dan ook niet te verwonderen dat deze kasten met schuifdeuren steeds populairder worden.

Schuifdeuren en hun vele mogelijkheden

Schuifdeurkasten zijn verkrijgbaar in vele materialen, afmetingen en uitvoeringen. Dergelijke kasten nemen weinig plaats in. We vinden ze dan ook vooral in kleinere kamers, waar de beschikbare ruimte eerder beperkt is. Tegelijk geven ze ons een doorgang. Er staan geen open kastdeuren in de weg. Bij zo’n kasten zijn de deuren immers in de kast zelf geplaatst.

Vele uitvoeringen

Schuifdeurkasten zijn beschikbaar in verrassend veel uitvoeringen. Er komt veel maatwerk aan te pas. Er zijn ook verschillende systemen om de deuren van je kasten te laten schuiven. Schuifdeurkasten op wieltjes zijn erg erg in trek. De meerderheid van deze schuifdeuren op wieltjes worden gemonteerd in zogenaamde rails onderaan de kast. Om je kasten zo stofvrij mogelijk te houden, worden steeds meer schuifdeuren voorzien van rails aan de bovenkant van de deuropening. Men spreekt dan van zogenaamde bovenrails, waar de deuren letterlijk aan hangen. Deze bovenrails zorgen voor minder problemen dan onderrails, die gemakkelijker vast lopen.

Je kunt je schuifdeuren ook uitrusten met:

– Kastdeurdempers: zorgen voor het langzaam sluiten van je schuifdeuren

– Verlichting: vergemakkelijkt het zoeken naar bepaalde kledingstukken of andere voorwerpen

De voordelen van schuifdeurkasten:

– Geschikt voor kleinere ruimten
– Bieden extra opbergruimten
– Zijn gebruiksvriendelijk
– Zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, afmetingen en materialen
– Zijn stofvrij en onderhoudsvriendelijk
– Lopen veel minder vast dan gewone kastdeuren
– Het zijn vooral kledingkasten die met deze handige schuifdeuren worden uitgerust
– Schuifdeurkasten zijn niet veel duurder dan klassieke kasten. Ze zijn zelfs goedkoper dan bijvoorbeeld kasten met zweefdeuren, maar wel iets duurder dan draaideuren.
– Schuifdeurkasten hebben meestal een eigentijds en strak design, wat hun groeiende populariteit verklaard.